Oppdatering av serverversjon - logg av brukere og stopp AgServer

Følg

Oppdatering av server-versjon av Agro Økonomi gjøres direkte på serveren (ikke fra en arbeidsstasjon). Fra menyen Agro | Oppdatere...

Når du har gjennomført oppdateringen skal du få en bekreftelse på at den var vellykket. Får du problemer med oppdateringen se denne artikkelen "Feilmelding ved oppdatering av programmet"

Før man får startet oppdateringen må:

1. Alle brukerne i Agro Økonomi logges av (bortsett fra den brukeren som skal utføre oppdateringen).

2. AgGuardian og AgServer stoppes og lukkes helt.

1. Hvis man prøver å oppdatere og man får melding om at flere brukere er pålogget må man be de logge seg av før man går videre. En administratorbuker kan "tvinge" andre brukere ut. Det gjøres fra menyen Agro | Oppsett | Tilgangskontroll | Frigjøre bruker.

Sett hake på den eller de brukerne som skal logges ut og klikk "Slett brukerlås". Da mister disse brukerne sin sesjon og må logge seg inn på nytt senere.

2. "AgServer" er et program på server-versjonen som tar seg av backup om natten. Dette programmet kjører normalt hele dagen for å finne ut hva som er jobbet med og legger det i kø for backup. AgServer må stoppes og lukkes før du får oppdatert

Hvis AgServer ikke er stoppet vil du få opp denne feilmeldingen når du klikker på Agro | Oppdater:

På noen versjoner av Windows vil du se et brukergrensesnitt av AgServer. Der kan du klikke "Stopp server" og klikke i krysset øverst til høyre for å lukke brukergrensesnittet.

I noen versjoner av Windows vil du ikke se dette brukergrensesnittet. Da må du avslutte AgServer fra "Windows Oppgavebehandling" (el. "Task manager"):

For å komme til Oppgavebehandling (eller Task Manager) kan du høyreklikke på Oppgavelinjen (nederst på skjermen) og velge "Start Oppgavebehandling". Alternativt kan du starte Oppgavebehandling ved å taste Ctrl+Delete og velge "Start Oppgavebehandling"

Gå til fliken "Prosesser" og marker AgServer.exe, klikk "Avslutt prosess" og bekreft evt. meldinger med spørsmål om du vil gjøre det. Hvis AgServer kommer opp igjen med en gang, må du først stoppe AgGuardian.exe før du stopper AgServer.exe.

Det er viktig å starte AgServer igjen etter oppdateringen. Det gjøres fra "Tjenester" (eller Services). Det finner du under Kontrollpanel | Administrative verktøy | Tjenester.

Der markerer du tjenesten/servicen "AgService" og klikker "Start". Da vil to prosesser startes i Oppgavebehandling (Taskmanager): AgGuardian og AgServer.