Adobe Reader DC - "kræsjer" eller "henger"

Følg

Siste versjon av Adobe Reader, som heter Adobe Reader DC, har hatt problemer med å kjøre riktig på noen maskiner. Det har ført til at programmet "kræsjer" eller "henger" ved oppstart eller når man skal vise en PDF fil.

I Agro Økonomi har flere kunder opplevd dette spesielt ved import av skannede dokumenter.

Man kan få disse meldingene når det skjer:

Dette skjer ikke på alle maskiner og det er litt avhengig av hva annet som er på maskinen. Hvilken Windows versjon du har og hvilke sikkerhetsprogrammer som kjører på maskinen.

Oppdatere Adobe Reader DC

Adobe sier at det skal være fikset i siste versjon (august 2017) og anbefaler å oppdatere til siste versjon av Adobe Reader DC.

Har du allerede installert Adobe Reader DC kan du oppdatere den ved å gå til menyen "Hjelp" og under der velge "Se etter oppdateringer".

Hvis det ikke hjelper å oppdatere til siste versjon har vi opplevd at det kan hjelpe å prøve noe av det følgende:

Kjør programmet i kompabilitetsmodus:

Høyreklikk snarveien til Adobe Reader DC og velg Egenskaper (Properties). I dialogen der velg Kompabilitet (Compability) og huk av for å kjøre programmet i kompabilitetsmodus. Velg så den Windows versjon du ønsker å bruke. Prøv den "nyeste" først (i dette tilfelle Windows 8 - hvis det ikke går prøv en eldre - Windows 7..). Klikk OK og test med å starte programmet på vanlig måte ved å dobbelklikke på snarveien.

Slå av utvidet sikkerhet i Adobe Reader DC:

Hvis du får startet programmet, men det likevel "kræsjer" eller "henger" av og til så kan du prøve å slå av utvidet sikkerhet inne i programmet.

Det gjør du ved å åpne Adobe Reader DC og gå til menyen Rediger og under der velg Innstillinger.

I dialogen som dukker opp der velger du, under Kategori, - Sikkerhet (uvidet) og der fjerner du kryss for å "Aktivere utvidet sikkerhet". Klikk OK og test etterpå.

Hvis du fremdeles har problemer med DC versjonen så har Adobe laget en artikkel hvor du kan sjekke om det er noe annet de foreslår som kan hjelpe.

https://helpx.adobe.com/acrobat/kb/acrobat-dc-crashes-on-windows-os.html

Bruk en eldre versjon av Adobe Reader

Hvis du ikke får DC versjonen til å fungere stabilt, og det ikke hjelper med noe av det som er nevnt over, så kan en mulighet være å bruke en eldre versjon av Adobe Reader, f eks den versjonen som kom før DC - Adobe Reader 11.

For å laste ned eldre versjoner kan du gå til Adobe sin side for nedlasting

https://get.adobe.com/no/reader/otherversions/

Velg din versjon av operativsystem, ønsket språk og hvilken versjon (11) av Reader du ønsker å laste ned.

Du bør ikke ha flere versjoner av Adobe Reader på maskinen så sørg for å avinstallere DC versjonen først.