Bokføring av mva på importerte tjenester 2017

Følg

Fra og med regnskapsåret 2017 bokføres importerte tjenester med nye avgiftskoder: 14 og 16
Disse kodene kobles til MVA-meldingens poster nr. 2, 12 og 17. Føringen gir ikke utslag i avgiftsbeløpet, men skal bare vise transaksjonen.

Det kan f.eks. gjelde kjøp av dataprogramvare fra utlandet. Varefaktura fra utenlandsk leverandør lyder i vårt eksempel på kr 5000 NOK. Mva.sats = 25% (det den ville vært ved kjøp fra norsk leverandør).  Bokføres slik:

Opprett nytt bilag og tast Ctrl N for å få nettoberegning av mva. Sjekk at feltet 'Mva-beregning' nederst i bildet endres fra Brutto til Netto.

Debet (+) konto 6810  avgiftskode 00  kr 5000
Kredit (-)  leverandørkonto 2xxxx  kr 5000
Debet (+) konto 6810  avgiftskode 14  kr 5000
Kredit (-)  konto 6810  avgiftskode 16  kr 5000